kürdistan

hacettepe
tanım: ağlak kürtlerin hayali ülkesi. pers kırması tiplerin milliyetçilik taslamasına da çok gülüyorum eğer ezik milletinle milliyetçilik yapmaya kalkarsan daha çok ezilirsin kürd kardeş.
doktor hektor
kuzey ıraklı kürtlerin \"nerelisin\" diye sorulduğunda dile getirdiği cevap. genelde aynı bölgeden gelen türkmenler asla bu cevabı vermezler ve \"kuzey ırak\" cevabını verirler. (*: tecrübeyle sabittir)
bombastik
Kelime anlamına baktığımızda kürtlerin ülkesi ya da kürtlerin yaşadığı yer anlamına gelir. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bu hayâllere kapılmak ise gülünç ve küfür gerektiren türdendir.
xenonfr
Bakın ırkçı biri değilim ama bu ülkeyi bölmek adına girişimde bulunan herhangibirini terorist diye damgalarım kürdistan kurmak isteyen kürtler gidin ülkenizi amerikaya kurun bakalım orda bizim size baktığımız gibi iyi bakacaklarmı. Hem yemeğimizi yiyin suyumuzu için hemde yaşadığınız ülkeye isyan edin, yok öyle bi dünya size.
nushirevan
Ulus devlete evrilmeden önce belli bir coğrafi bölgeyi tanımlamada kullanılırken; zamanla hayali siyasal çizgilerle materyalize edilmiş, bölücü örgütlerin (bkz:megalo idea)sıdır. Eğer kelime bu kadar politize edilmiş olmasaydı "karadenizliyim" ile "kürdistanlıyım" arasında bir fark olmayacaktı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol