kitap okumak

social brain
İnsan bir karanlıksa onu aydınlatan şey akıldır. aklı zeka ile harmanlayıp bilgilenmek, deneyimlenmek insana özgü bir faaliyettir. İnsanın, Toplumsal yapıda aldığı eğitim dış disipliner bir biçim içermektedir. dış disiplin biçiminden, iç disiplinle kitap okumaya yönelirse o insan \"homo deus\" olma yolunda ilerler.
dodo0072
Beyin ve karakter açısındañ önemli bir aktivitedir. Kişinin gelişimine çok büyük faydası vardir. Kafa dağıtmak için birebir olan aktivitedir.
birgaripbalik
kitap okumak, okuduğu kitabın türü ne olursa olsun bireyin kelime haznesine ve kelimeleri sosyal yaşamında karşılaştığı her türlü durumda etkin kullanabilme yeteneğine katkı sağlayan bir aktivitedir.
solinvictus
Klasikler, felsefi içerik bazlı, bilimsel, bazı önemli şahısların otobiyografileri/biyografileri haricinde kitap okuyan biri değilim. Son dönem dijital yazarlarının piyasaya çokca garbage içerik bıraktığı kanısındayım. Fantastik tarzların ne kadar büyük bir kitlesini olduğunu bilsemde bana en saçma gelenlerdendirler kendileri. silmarillion tadındaki dayanaklı yapıya sahip olanları tabi kenara ayırıyorum.
Özetle size bi görüş bi bilgi katacağını düşündüğünüz kitapların okuyun \"albayım\", aşk hede hüdüleri değil.
baruch
Ancak anlayarak ve okuduğunun farkında olarak okunduğunda insanın en derinlerinde yatan cevherleri parlatır kitap okumak. Anlamadan ve farkından olmadan yapılan her okuma sadece vakit israfıdır gereksizdir.
chandlerbing
insanı olumlu yönde değiştirir kitap okumak.

kendimden örnek vereyim. kısa bir süre önce martin eden isimli kitabı okuyordum. martin edenin sürekli çalışması, yazılar yazması, kitaplar okuması resmen bana ilham kaynağı oldu. o çalıştıkça, yazdıkça, okudukça ben de çalıştım, okudum. ama yazamadım, o yetenek yok henüz...

olumlu yönlerden bir tanesi de imla kurallarıdır. öğrenirsiniz. ancak -de -da eklerini ne zaman ayrı yazacaklarını bilmeyen insanlardan da nefret edersiniz. bana kalırsa tek olumsuz tarafı bu.

bir de kelime hazineniz genişler. konuşurken daha düzgün cümleler kurmaya başlarsınız. anlaşılır olursunuz.
imam hatipler kapatilsin
İnsanın ruhunu aydınlatan bir süreç. Özellikle kaliteli, içeriği güçlü bir kitap okuyup bitirdiğinizde okumanın önemini daha iyi anlıyorsunuz.

Bir ülkenin gelişmesi toplumsal olduğu kadar bireysel bir çabadır da. Kendimizi okuyarak, araştırarak geliştirdikce bireysel aydınlanmayı sağlamış oluruz ancak.
muskulpesent
Yoğun çalışmamdan dolayı maalesef pek vakit ayıramadığım en favori aktivitemdir. Hayal gücünü zenginleştirmesi, farklı perspektiflerden bakabilme yeteneğini geliştirmesi ve akıcı, anlaşılır konuşma alışkanlığı kazandırması gibi son derece faydalı özelliklerini göz önünde bulundurursak, maliyeti en düşük kişisel gelişim aktivitesidir diyebilirim.
kerim
Ben metroda kitap okuyan Japonlar ya da parkta kitap okuyan Almanlar konusunun abartıldığını düşünüyorum...
En iyi bizim insanımız okuyor, kendi bildiğini okuyor!!!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol