hacettepe nin en büyük sorunu

vulcanesia
maddeler halinde şu şekildedir.

- özellikle beytepe kampüsünün aşırı kalabalık olması. kontenjanlar aldı başını gidiyor, bu gidişle kampüste çimenlerde dahi oturacak yer kalmayacak. aynı zamanda sınıflar konser alanı gibi oluyor. bir hocanın en az 80 kişilik bir güruha verimli şekilde ders anlatması imkansız.

- yemek için veya oturmak için kafe, restoran gibi yerlerin yetersiz olması. hemen hemen her bölümde kafeterya tarzı birşeyler olmalı, insanlar dersten çıkınca eşek gibi yol yürümeden çayını, kahvesini içebilmeli, derse geç kalanlar apar topar bir sandviç veya tost gömebilmeli. ayrıca city, nacho gibi yerler hem kalabalıktan geçilmiyor (mecburiyetten) hem de sürekli herşeye zam geliyor. sorunca artan kiralardan dem vuruyorlar, onlar da haklı belki bilemedim. üniversite yönetimi bu durum karşısında birşeyler yapmalı.

- kütüphanenin yetersiz olması. özellikle sınav zamanlarında öğrenci tayfası yer bulmakta oldukça güçlük çekiyor. bu sebeple insanlar sabahın köründe yer tutmak zorunda kalıyor, tüm gün yerinde oturamayacağından eşyalarını orada bırakıyor ve kendisi oturmasa bile başkası oturamıyor, boşu boşuna yer işgal ediyor.

- bana göre en önemlisi de herşeye sürekli zam gelmesi. yemekhane, semt servisleri, yurtlar bir öğrencinin altından kalkamayacağı derecede pahalı. servis ücreti 2.80 tl nedir arkadaşlar? ne yiyip ne içecek bu öğrenci?? ego sıraları malum, ankara ulaşımı da malum. batıkent te oturan bir öğrenci 1 buçuk saat metroyla yol çekmek zorunda kalıyor ama servisle 20 dakika gibi bir sürede okula ulaşabiliyor. bu kadar zamana ve enerjiye günahtır.
anach-tavuk
Hacettepe kafelerin ve kantinlerinin pahalı olduğu kesinlikle acı bir gerçek. Ben sıhhiye kampüsünde kafe tarzı yerden karnımı doyuracak olsam harçlığım iki hafta dayanmazdi. Konser için Ankara üniversitesine gitmiştik orada ki yiyecek fiyatları düşük görünce çok şaşırmıştım . Pahalılıktan dolayı bilhassa Beytepe öğrencileri çok protesto yaptı. Hâlâ değişmedi.
Ben Hacettepede okurken ablam da gazi de okuyordu, gazi ve Ankara öğrenci kimliklerine sadece yeni paso basıp iade ederdi , Hacettepe kimlik parası yolmak için yenisini basardi . Diğer okullar senelik 5 lira verirken biz 36 lira kimlik parası verdik ya hiç unutmam :((
ghunklc
hastanesidir. üniversite hastane için kurulmuş gibi bir intiba var akademisyenlerde. erdoğan ın tıp fakültelerini üniversitelerden ayırma planı uygulanırsa diğer fakülteler için daha iyi olur.
fernweh
hacettepe nin en büyük sorunu sadece doktorlar arasından seçilen rektörler ve tıp dışındaki bölümlere yapılmayan yatırımlardır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol