astroloji

ekososyopolitik
Bilim mi değil mi? Tartışmasına girmeden kısaca ifade edeyim. Maddenin parça haline inandığımız gibi dalga haline de inanıyoruz. Bununla birlikte itilim ve çekilim yasalarına da inanıyoruz. Aksi ya a değişik bir bilimsel önerme biçimi çıkana kadar da genel geçer olana inanmayı seçenlerdenim. Size de aynı yöntemi benimsemeyi öneririm. Bu şekilde kedinizi daha mutlu hissedersiniz.

Neyse gelelim astroloji yalan mı doğru mu meselesine, dediğimiz gibi maddenin dalga hali de kanıtlanmış bir teoridir. Maddenin dalga hali tanımı içerisinde yeralabilecek itilim ve çekilimin gezegenlerin hareketi, konumu, devinimi, etkileşimi de yok sayılamaz. Bunu yok sayarsanız antalya daki portakalın bir vitamin olarak sizi varetme süreci başta olmak üzere, o portakalın varolma sürecini de kavrayamaz, anlayamaz ve açıklayamazsınız. Bu hareket ve beslenme zincirini baştan sona, sondan başa doğru diyalektik bir şekilde incelerseniz önermemdeki geeçeklik payını da kavramış olursunuz.

Meseleyi toparlayacak olursak:
kısaca şunu söyleyebilirim, astroloji işlerini sadece para pul derdi ile kendine iş edinenleri bir kenara koyarak ifade edelim ki, gerçek bilgi yoluyla bu işin içinde olanları yabana atmamak gerekir. Yoksa elimiz de ne teleskop e usturlap ne gözlemevi kalır.
Son bir kuple daha ifade edeyim, bilim bilmektir efendim. Bununla birlikte bilmek için düş gücü gerekir. Yoksa sadece somutun somutlanması bilimin gelişimine yetez. Ne mutlu düş gören insana.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol