6 ocak 2021 boğaziçi üniversitesi protestosu

cayisallama
desteklenmesi gereken protestodur. kayıtsız kalmak, görmezden gelmek olmaz. amaaan beni ne ilgilendirir demek olmaz. elitlerin garip garip mücadelesi demek hiç doğru olmaz.

ülkemizde elit ile zengin farkını bilmeyen güruhun kayıtsızlığı bari size bulaşmasın.

okuduğum okulun rektörü kimdi bilmiyordum. bu haklı protestolar başlayınca diplomaya baktım bizimkini kim imzalamış diye. kim acaba bu zafer gül diye girip araştırmıştım.

boğaziçi değil de başka bir üniversitede neden olmuyor bu olay? işte burada devreye bilinç yada kültür giriyor. ben öğrencilik döneminde sorgulamamış olabilirim rektör kim diye. ilgilenmemişte olabilirim. ancak bu bilince ve kültüre sahip insanlara sahip çıkmamız lazım.

haklarını alamayan bu insanlar o okulu bitirir bitirmez göçüyorlar hem de çoğu göçüyor. ne olacak demeyin konu gerçekten ciddi. insanlar rahat etmediği yerde yaşamak istemiyorlar. bu rahat etmeyen kişiler bizim geleceğimiz. beyinlerimiz.
nushirevan
Masum bir eylem gibi gösterilmeye çalışılan, alttan alta cenevre sözleşmesinin "kurtarılmış bölgeler" etiketini kullanarak dış müdehalenin yolunu açmaya çalışan, sivillerin değil terör örgütleri ile intisaplı militanların başını çektiği protesto. Gezi olayları da böyle başlamıştı hatırlarsanız. Gencecik dimağlar; ağacı, yeşili korumak amaçlı çadırlar kurdular, kitaplar okudular, müzikler çaldılar. Olay banka atm'sini kırıp, belediye otobüsünü yakıp, polis arabasını tepe taklak edeceķ vandallığa, kaldırımlara "zulüm 1453'te başladı" yazabilecek kıvama gelmişti.

Protestolara katılan, destekleyen şahıslara şunları sormak önemli:

1- Dünyanın neresinde, hangi ülkesinde ögrenciler rektör seçebilir?
2- Üniversite öğrencisi bile olmayan mlkp terör örgütü militanlarının aranızda ne işi var?
3- Eğer derdiniz uzlaşı ise; sizi dinleme ihtiyacı bile olmamasına, hakaretleriniz, saygısızlıklarınıza rağmen sizinle diyalog kurmaya çalışan hocanızı neden dikkate almıyorsunuz?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol